Danske Pannekaker

Danske pannekaker 1
200 gram hvetemel
3 stk egg 1 ½ kopp med lettmelk
1 teskje sukker
¼ teskje salt
½ teskje kvernet kardemomme eller ½ teskje revet sitronskall
1 spiseskje olje for å steke

1. Bland alle ingrediensene (ikke oljen) i en stor bolle og visp nøye til røren er helt klumpfri.
2. La røren stå i ca 20 minutter for best resultat. Hvis du har dårlig tid kan du hoppe over dette.
3. Ha i litt olje i pannen og varm på medium til høg varme.
4. Hold stekpannen i 90 graders vinkel og hell i røren eller hell i midten på pannen og sirkle rundt slik at røren legger seg i et jevnt lag. Jo tynnere pannekaker jo bedre blir de.
5. Stek pannekaken til den stivner og er gyllenbrun (ca 1-2 minutter) og vend og repetere.

Server med syltetøy, bær, is eller noe annet du liker til pannekaker

Danske pannekaker 2 – klassiske danske
500 gram hvetemel
6 stk egg 1 liter melk
3 ss sukker 1 tsk vaniljesukker
1 nype salt
Smør til steking

1. Rør eggene ut i melken.
2. Hell i mel litt og litt og rør godt til røren er klumpfri.
3. Tilsett salt, sukker, vaniljesukker.
4. Stek pannekakene på middels til høy varme til de er gyllenbrune på begge sider.

Varianter
Tilsett 1 tsk kardemomme eller Sitronsaft (tilsvarende ½ sitron)
eller/og
1 tsk kanel
eller
Erstatt melk med kokosmelk så får du eksotiske kokospannekaker

Server med syltetøy, bær, is eller noe annet du liker til pannekaker