Å lage litt sunnere pannekaker til middag eller bare til kos, er ikke veldig vanskelig. Her er en oppskrift på litt grovere pannekaker med kjempedeilig eple- og kanelfyll. Oppskriften gir pannekakerøre til 8-10 pannekaker
Tidsforbruk20 – 40 MIN
Ingredienser:
Pannekaker
- 2 dl siktet hvetemel
- 2 dl sammalt fin hvete
- 4 stk egg
- 5 dl melk
- ½ ts salt
- smør
Eplefyll
- 4 stk epler
- 1 ts kanel
- smør
Slik gjør du:
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg, og pisk egg og melk sammen for seg i en annen bolle. Bland så egg- og melkeblandingen i de tørre ingrediensene. Visp godt så det ikke blir klumper i røren.
- Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i litt smør og vent til det har smeltet helt og sluttet å bruse. Bruk en øse til å helle pannekakerøre oppi pannen. Se at røren fordeler seg jevnt utover. Snu pannekaken når den begynner å stivne. Den trenger ca. 1 minutt på hver side.
- Skjær eplene i terninger. Hvis du har en epledeler kan du bruke denne. Da deler du først eplene i båter med epledeleren, og skjærer så båtene i terninger. Kast kjernehusene.
- Stek epleterningene i en stekepanne på middels varme, sammen med smør og kanel.
- Fyll pannekakene med eplefyll, spis og kos deg!