Amerikanske Pannekaker

Amerikanske pannekaker

Amerikanske Pannekaker

Amerikanske Pannekaker

Hjemmelagde Amerikanske pannekaker kan spises når som helst på dagen. De passer bra som frokost, lunsj eller middag. De spises ofte med lønne-sirup men de passer også godt til annet syltetøy, sukker eller kjøtt. Amerikanske pannekaker i ulike former har vært beskrevent i kokebøker i USA ende siden den første antatte kokeboken ble lagt i slutten på 1700 tallet av Amelia Simmons.

Amerikanske pannekaker blir mer og mer trendy – prøv å lag selv du med!

Amerikanske pannekaker oppskrift
3 dl vetemel
2 ½  dl melk
2 stk egg
½ tsk salt
50 gram smør
2 tsk bakepulver
1 ss sukker

For litt sunnere pannekaker kan du erstatte halvparten av melet med grov sammalt hvete. Tilbehør – lønnesirup (maple syrup) eller syltetøy.

1. Smelt smør, tilsett melk og hvis i eggene.
2. Bland mel, salt, bakepulver og sukker i en bolle. Hell i røren med smør og melk og rør jevnt mens du heller.
3. La røren stå og svelle i ca 15-20 minutter slik at røren får rett konsistens.
4. Stek pannekakene på middels til høy varme. Når røren har blitt litt boblete og svellet opp så kan du vende pannekakene. Stek til de blir gyllenbrune på begge sider.
5. Samle alle pannekakene i en haug på en tallerken slik at de holder seg varme til du skal spise di.

Server med lønnesirup-maple sirup, syltetøy eller annet godt.