Pannekaker tynne norske

Pannekaker er enkelt å lage for alle som vil prøve.

Pannekaker tynne

Pannekaker tynne


Litt morsomt er at det finnes ufattelig mange oppskrifter på pannekaker som omtrent er like, men ikke helt like. Når du lager pannekaker kan du altså optimalisere deg frem til den røren som akkurat du liker best, hvis du lager pannekaker flere ganger. Her finner du flere basoppskrifter på pannekaker. Prøv deg frem for å se hvilke du liker best.

Pannekakeoppskriftene nedenfor har ingredienser innenfor disse rammene i ulike mikser:
3 dl hvetemel
3-6 dl melk
3-4 stk egg – romtempererte
inget salt – ½ tsk salt
inget sukker – 2 ss sukker
inget smør – 2-3 ss smør eller 30 g smør

Felles er at pannekakerøren gjerne skal røres inn på en lik måte med melken gradvis på slutten og eventuelt ha i smeltet smør. Etterpå hviles røren gjerne i 20-30 min innen du steker pannekakene gyllenbrune på begge sider og legger de i en haug slik at de holder på varmen til du skal spise. Ser du etter andre pannekaker? Se flere oppskrifter på pannekakerher.
—-

Pannekaker – Basisoppskrifter

Pannekaker oppskrift 1 – ca 12 pannekakerPannekaker bilde

3 dl hvetemel
6 dl melk
3 stk egg – romtempererte
½ tsk salt
3 ss smør

Slik lager du

1. Bland salt og mel, tilsett melk (ca halvparten) og visp til du har en klumpfri røre.
2. Smelt smøret og låt det avkjøles i en kjele og tilsett smøret til røren. Rør siden inn resten av melken (litt og litt) og rør til slutt inn eggene. Nå skal du ha en tynn og fin røre.
3. La pannekakerøren hvile i minst 20 min slik at den sveller litt innen du steker pannekakene.
4. Stek pannekakene. Smelt smør og bruk en øse, mugge eller lignende til å helle røre i slik at alle pannekakene blir like store. Hell røren slik at den dekker hele bunn på stekepannen, dra pannen rundt for å fordele røren hvis det trengs. Stek på middels til sterk varme i 1-2 minutter  og vend pannekaken, stek omtrent like mye på den andre siden. 5. Samle alle pannekakene i en haug på en tallerken slik at de holder seg varme til du skal spise di.

Server med sukker, blåbærsyltetøy, jordbærsyltetøy eller annet lignende.

Pannekaker oppskrift 2 – ca 12 pannekaker
3 dl hvetemel
5 dl melk
4 stk egg
½ tsk salt

Tillag slik

1. Bland salt og mel. Tilsett ca halvparten av melken. Visp til du har en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og visp inn eggene. egg og la røren svelle i ca 20 min til en halvtime.
2. La røren svelle i ca 20-30 min.
3. Stek pannekakene. -Varm stekepannen til middels-høy varme. Smelt smør i stekepannen. -Hell i røren med en øse slik at den dekker hele bunn i et jevnt lag på stekepannen. Dra pannen rundt for å fordele røren hvis det trengs. -Stek på middels til sterk varme til pannekaken har stivnet på oversiden og blitt gyldenbrun på undersiden (ca  1-2 minutter). -Vend og stek pannekaken på den andre siden, den andre siden går
4. Samle alle pannekakene i en haug på en tallerken slik at de holder seg varme til du skal spise di. Alt brett di sammen å legg i et ildfast fat med lokk.

Server med sukker, blåbærsyltetøy, jordbærsyltetøy, stekt flesk eller annet godt.

Pannekaker oppskrift 3 – ca 12 stk pannekaker
3 dl hvetemel
6 dl melk
4 stk egg
½ tsk salt
2 ss smør

Du lager disse på slik.

Ta en stor bolle og rør sammen mel og salt. Visp inn eggene og melken. Bland melken og eggene gradvis inn til røren er klumpefri. Bland i smeltet smør og la røren etterpå hvile i 20-30 min.
Stek med smør på middels til høy varme.
Fordel røren jevnt over pannen og stek pannekakene til de er gyllenbrune på begge sider.

For å snu pannekaken kan du enten bruke stekespaden eller kast den rundt når pannekaken har stivnet på overflaten. Skal du bruke kastemetoden bør du først ha løsnet pannekaken fra bunn gjennom å riste pannen rundt og eventuelt hjelpe litt til å løsne den med stekespaden.

Hvis du ønsker grove pannekaker kan du bytte ut melet mot 1 dl sammalt hvete (fint), 1/2 lettkokte havregryn ca 1 1/2 dl hvetemel

Pannekaker oppskrift 4 – ca 10 stk pannekaker
5 dl hvetemel
5 dl melk
6 stk egg
2 ss sukker
50 g smør

Slik lager du

Rør sammen egg, sukker og Melk. Visp inn hvetemel og smeltet smør. La røren svelle i ca 20-30 minutter.
Stek med smør på middels til høy varme.
Pannekakene skal være gyllenbrune på begge sider

Generelle tips om steking av pannekaker
1. Hvis røren er for tynn – ha i mere hvetemel
2. Hvis røren tykner underveis – ha i litt ekstra melk eller vann.